About

No, they are not a lethal mobsquad from Washington. Just 4 musicians brought together by the mysterious mr. D.C. Dedly. Arguably said to be the ‘inventor’ of the blues. These 4 completely different characters each bring their personal touch to this band’s unique sound. Their songs drift off into different genres, it’s not just blues. Because of this diversity you will never get bored watching or hearing these guys play.

Review door Rootsville.eu

De D.C. Dedly’s bestaan uit zanger en harper Michiel Malschaert, gitarist René Niessen, drummer Thijs Henderikx en ‘single malt’ adept en bassist Stijn Lomans. Deze band is ontstaan in 2013 en hun naam ontleenden ze naar eigen zeggen van de mysterieuze Mr. D.C. Dedly. Hun blues is er eentje dat is overgoten met een heerlijk sausje van leuk aanvoelende rootsmuziek. Hun zelf geschreven nummers gaan over eigen reiservaringen doorheenhet diepe zuiden van Amerika en daar vallen ook de noemers’ whiskey & women’ zeker onder. Hun enige zorg is om de Bourbon drinkende Michiel en Stijn, drinker van de ‘real stuff’ op één en dezelfde lijn te brengen wanneer het woord ‘whisk(e)y valt want met hun keuze van muziek zit het helemaal snor.

Bij het aanzetten van ‘Spoiled Brat ‘ hebben deze D.C Dedly’s al meteen mijn aandacht en natuurlijk ook deze van de ganse zaal want hun smaak van muziek zet de volgelopen zaal Thijssen al meteen lekker onder stoom. That’s the spirit. Hun ‘Dust in my Teeth’ en ‘The Lady’ (in red) zijn leuk in elkaar gestoken nummers waarbij de inspiratie van het schrijven ervan misschien voor veel animo heeft gezorgd maar halen toch een klein beetje de schwung eruit.

Met de ‘story’ over de ontmoeting met Jeff Jensen heeft harper Michiel een waanzinnige droom en wordt de ambiance weer omhoog gekrikt en dit niet alleen in hun hoofden. Heerlijke Americana om de sfeer optimaal te kunnen benutten wat dan ook gebeurde, met dank aan die heerlijke Nashville sound. Met ‘Hot Things’ komt er een einde aan dit smaakmakende voorgerecht en werden we aangenaam verrast door deze D.C. Dedly’s die hopelijk de finale kunnen winnen van de DBC.

 

Review door Bluesbreeker.nl

Zoals altijd start het programma strak om halfvier met D.C. Dedly’s, de band die vorige week ook hier in Zaal Thijssen heeft gestaan en doorstootte naar de finale van de DBC.
Nu hebben ze meer tijd om zich te profileren ten opzichte van vorige week. En dat komt de band ten goede maar heel zeker ook het publiek. Je merkt dat de mannen minder nerveus zijn en hun ding kunnen doen. Natuurlijk is het geen sinecure om in een ‘koude’ zaal te moeten openen en ook niet om voor een topper als Jeff Jensen te spelen.

Geopend met: ‘Spoiled Brat’ en afgesloten met ‘Hot Things en daartussen in o.a.: ‘Damn That Whiskey’; ‘Dance Your Little Dance’ en ‘Feel Fine’ krijgen we een verdomd leuke set voorgeschoteld. René Niessen haalt flink uit op zijn gitaar en trekt stevig van leer. De band bewijst maar weer eens dat het publiek geen ongelijk heeft gehad om hen in de finale van de DBC te kiezen.
Een band die een leuke podium-act heeft maar ook nog eens een partij toffe muziek kan spelen. Voor frontman/zanger/bluesharp-speler Michiel Malschaert lijkt het wel een peulenschilletje om het publiek te bespelen en bij hun optreden te betrekken. De opening is al goed en het publiek geniet ervan.